2016. december 23., péntek

Paradicsomos hajdina

Hozzávalók:


  • hajdina
  • olaj
  • hagyma
  • paradicsom
  • sűrített paradicsom
  • pici cukor






Elkészítés:



Az oroszok egyik alap eledele a hajdina kása vagyis a grecska.
Ehető sósan zöldségekkel, vagy édesen tejjel elkészítve, mint a tejberizst.

Manapság már itthon is egyre inkább elterjed ez a finom és nagyon egészséges  étel, keserűfű vagy pohánka néven is ismert.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/11/hajdina-koret.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/zoldseges-hajdina.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/hajdinas-zoldseges-liba.html


Egy kevés olajon megdinszteljük a nem túl apróra vágott hagymát.



Beletesszük a hajdinát.


Darabokra vágott paradicsomot adunk hozzá.


Kevés vízzel elkevert paradicsom pürével felöntjük.
Megsózzuk.
Csipet cukrot is teszünk bele.



Lefedve, fedő alatt puhára pároljuk és köretként tálaljuk.