2016. december 10., szombat

Rozmaringos, paradicsomos bab

Hozzávalók:


  • száraz bab
  • 1 fej hagyma
  • paradicsompüré
  • rozmaring
  • babérlevél
  • csipet cukor





Elkészítés:






Illatos és nagyon finom ez a babköret.

A szárazbabot előző este beáztatjuk.
Másnap leszűrjük és lecsöpögtetjük.



Egy lábasban feltesszük főni a vízzel elkevert paradicsompürét.
Teszünk bele babérlevelet és friss rozmaring ágat.



Egy fej hagymát is teszünk bele egészben.



Hozzáadjuk a babot.


Megsózzuk és egy csipet cukrot is adunk hozzá.



Ha a bab megpuhult, akkor egy keveset kiszedünk belőle és leturmixoljuk.
Visszatesszük a többi babhoz.
Így sűrítjük be a főzeléket.


Még egyszer összeforraljuk és készen van.


Kecsua barátnőm, Izabel készítette így a babot és ő főtt, kemény tojással tálalta.