2016. december 3., szombat

Mimóza saláta 2.

Hozzávalók:


  • főtt tojás
  • majonéz
  • 1 ek. ketchup
  • mustár
  • őrölt fehér bors
  • tejföl
  • alma
  • citromlé
  • zöldhagyma
  • póréhagyma
  • uborka
  • saláta levél




Elkészítés:

A mimóza salátát többféleképpen variálom:

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/mimoza-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/mimoza-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/01/ceklas-mimoza-salata-olajbogyoval.html

Most kerek formában tálaltam.

Először a tojássalátát készítsük el.

A főtt tojásokat tojásszeletelővel először hosszában, majd keresztben is felvágjuk.
Megborsozzuk, sózzuk és egy kevés mustárral, és majonézzel megfűszerezzük.
Ne legyen túl híg a mártás, mert akkor nem áll meg a formában.


Készítsük el a mártást, a majonézhez adjunk sót, őrölt fehér borsot, citromlevet és egy pici ketchupot.

Először lereszeljük héjastól az almát a reszelő nagy lyukú fokán.
Rögtön locsoljuk is meg citromlével, hogy nehogy megbarnuljon.
Kevés majonézes mártással és egy kanál sűrű tejföllel keverjük el.



A zöldhagymát vágjuk karikára.


Az uborkát is vágjuk apró kockákra.


A pórét is aprítsuk fel.


A zöldhagymát, a pórét és az uborkát picit sózzuk meg, keverjük össze egy kevés majonézes mártással és egy kanál tejföllel.


Állítsuk össze a salátát.

Egy kerek formát saláta levélre állítunk és alulra bekanalazzuk a tojássalátát.
Jó nyomkodjuk le.


Most kanalazzuk rá az almás krémet.
Ezt is nyomkodjuk a formába.


A tetejére kerül a hagymás, uborkás réteg.

Tálalásig a hűtőbe tesszük.

Nagyon ízlett mindenkinek, friss üde íze volt.

A füstölt lazacos, avokádós hideg előétel méltó kísérője volt.