2016. december 1., csütörtök

Sütőtökös rétes

Hozzávalók:


  • 1 db sütőtök
  • 1 cs. réteslap
  • 5-8 dkg vaj
  • zsemlemorzsa
  • tökmag






Elkészítés:     




Nagyon szeretjük a sütőtököt.


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/gyomberes-sutotok.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/szezammagos-sutotok.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sutotokos-lepeny.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/tuneziai-kuszkusz.html


Ezúttal köretként tálaltam a sütőtököt, de szinte főszereplő lett belőle.

Hosszúkás, kanadai tököt használtam.



Egyszerűen megsütjük a sütőben.
Érdemes alufóliával kibélelni a tepsit, így nem kell hosszasan mosogatni utána.


Kanállal kikaparjuk a puha tököt.
Majd villával összetörjük.
Nem tettem bele semmilyen fűszert és így fantasztikusan érvényesült a tök friss íze.


A réteslapot kinyitjuk és bőségesen meglocsoljuk olvasztott vajjal.
Három lapot tegyünk egymásra és mindig kenjük be vajjal.

Az egyik oldalon egy 5-6 cm-es sávot szórjuk meg zsemlemorzsával.


Erre halmozzuk bőségesen a tökpürét.


Csavarjuk fel a rétest, a tetejét is kenjük be a vajjal.


Szórjuk meg hámozott tökmaggal.



Süssük szép pirosra a 180 C fokos sütőben.


Narancsos kacsasült mellé kínáltam, lila káposztás párna  társaságában.