2016. december 28., szerda

Karfiolos csirke

Hozzávalók:

  • csirke felső comb
  • olaj
  • karfiol
  • darált zöldség/vegeta
  • fehér bors
  • fokhagymapor
  • sűrített paradicsom
  • ömlesztet sajt
  • ementáli/gouda sajt
  • tejföl







Elkészítés:





Egy fazékban forraljunk fel 1-2 kanál darált zöldséggel vagy ételízesítővel elkevert vizet.


Tegyük bele a megtisztított karfiolt.
Fedő alatt pároljuk meg, majd szűrjük le.
Tegyük félre.


A megtisztított csirke felső combokat kicsontozzuk.
Ha az ujjunkkal alányúlunk a csontnak, akkor könnyen lefejthetjük két oldalról a húst a csontról és kiemelhetjük azt.
Nem baj, ha marad rajta egy kevés hús, egy levesben kitűnően felhasználhatjuk majd.

Fektessük egy kiolajozott tepsibe a combokat.
Sózzuk és szórjuk meg fehér borssal és kevés fokhagymaporral.


A bőrös fele legyen alul.
A hús belső felét kenjük meg sűrített paradicsommal.


Bőben tegyünk rá a püréből.


Fedjük le alufóliával és 180 C fokon sütőben süssük meg.


Lágy sajtot tegyünk a megsült hús szeletekre.
Tejszínes ömlesztett sajt is nagyon megfelel.


A karfiol rózsákat tegyük rá a  sajtos hús szeletekre.


Jó bőségesen pakoljuk rá a karfiolt.


A karfiolra is tegyünk még sajtot, ementáli, gouda vagy hasonló sajt legyen.


A tetejére jó kupac sűrű tejfölt kanalazzunk.


Tegyük vissza a sütőbe, de most már ne fedjük le.
Pár perc alatt olvasszuk rá a sajtot.


Isteni könnyű sültet kapunk.