2016. december 28., szerda

Szoljánka 2

Hozzávalók:


  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • hagyma
  • olaj
  • paradicsom püré
  • sertés comb/lapocka
  • füstölt hús
  • füstölt kolbász
  • cserkészkolbász
  • savanyú káposzta
  • citrom
  • olajbogyó
  • kapribogyó
  • babérlevél
  • sós/kovászos uborka
  • törött bors
  • petrezselyem




Elkészítés:

Szeretjük az orosz klasszikus levest.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/szoljanka.html

A zöldpaprikát és a paradicsomot is apróra vágjuk.



Olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a többszínű zöldpaprikát és a paradicsomot.


Két kanálnyi sűrített paradicsomot tegyünk bele.


Most adjuk hozzá a kockára vágott húst.
Pirítsuk körbe, majd kevés víz hozzáadásával főzzük tovább.


Előkészítjük a citromot, a babérlevelet,  a kapribogyót és az olajbogyót.


A savanyú káposztát kicsit megvágjuk.


Ebbe a levesbe tehetünk többféle sonkát, kolbászt is.


Vágjuk kis darabokra.


Ha a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a citromkarikákat, a kapribogyót, az olajbogyót, a babérlevelet.
Sózzuk és borsozzuk meg.


Tegyük bele a savanyú káposztát is.


Vízzel öntsük fel.


Igazán orosz sós uborka illik bele, de ennek hiányában kovászos uborkát vagy ecetes vagy csemege uborkát is tehetünk bele.
Kellemesen savanykás ízűnek kell lenni.


Tegyük bele a többféle kolbászt és sonkát is.


Forraljuk össze és készen is van.


Jó sűrű pikáns leves lesz.


Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.