2016. december 23., péntek

Sült oldalas kelkáposztával

Hozzávalók:


  • sertés oldalas
  • olaj
  • bors
  • köménymag
  • fokhagyma
  • kelkáposzta
  • paradicsom
  • ketchup






Elkészítés:


Az oldalas gyakran szerepel a konyhámon.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/sult-oldalas.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/09/sult-oldalas-ii.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/zoldbabos-paloc-oldalas.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/ananaszos-oldalas.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztas-rizses-oldalas.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/gombaval-toltott-sult-oldalas-es.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/sonkaleleves-krumpligomboccal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/01/rakott-savanyu-kaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html


Ezúttal egy kis maradék csík oldalas mentése volt műsoron, de isteni párosítás lett.

Pillanatok alatt összeállítható.

Az oldalast  előkészítjük, lemossuk, megszárítjuk.


Egy kiolajozott tepsibe tesszük, körben jól megsózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel bedörzsöljük.
Fokhagymát is teszünk bele.

A húst ketchuppel jól megkenjük.


Köré tesszük a cikkekre vágott kelkáposztát, amit szintén sózunk, köménnyel megszórunk.
Paradicsom darabokat is tegyünk a tepsibe.

Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük  és sütőben puhára sütjük.


Végeredményül nagyon finom, harmonikus ízeket kapunk.