2016. december 4., vasárnap

Kapros krumplifőzelék

Hozzávalók:


  • burgonya
  • hagyma
  • babérlevél
  • 1 ek. ételízesítő
  • kapor
  • liszt
  • olaj
  • tejföl
  • ecet
  • cukor/édesítő






Elkészítés:


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/baberleveles-burgonyafozelek.html

A megtisztított, megmosott burgonyát karikára vágjuk és hideg vízben feltesszük főni.
Egy fél hagymát és 2-3 babérlevelet is teszünk bele.


Sót és ételízesítőt adunk hozzá.


Friss kapor szárát apróra vágjuk és a krumplihoz adjuk.


A burgonyát puhára főzzük.


Rántást készítünk, a felhevített olajba tesszük a liszt felét.
Kevergetve forraljuk 1-2 percig.


Ekkor a maradék lisztet simára keverjük egy kis vízzel, majd a tejföllel.

A tejfölös habarást belekeverjük a tűzről levett rántásba.


Hozzáöntjük a burgonyához.


Jól kiforraljuk a főzeléket.
Most hozzáadjuk a maradék friss kaprot, amivel már nem főzzük.


Egy kevés ecettel és cukorral, illetve édesítő szerrel enyhén  savanykás ízt adunk a főzeléknek.
Langyosan a legfinomabb.