2016. december 28., szerda

Szilvás rizskoch

Hozzávalók:


  • rizs
  • tej
  • vaníliás cukor
  • szilva
  • cukor
  • fahéj
  • 3 - 5 db tojás
  • vaj
  • pici liszt


Elkészítés:


Készítsünk tejberizst.





A rizst öblítsük át.


A tejet vaníliás cukorral és egy kevés kristálycukorral forraljuk fel és főzzük puhára benne a rizst.


A szilvát mossuk meg, magozzuk ki.


Vágjuk kisebb darabokra.


Keverjük össze cukorral és őrölt fahéjjal.


Kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.


Az elkészült tejberizst hűtsük langyosra.


A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral.



Adjuk a rizshez és keverjük jól össze.


A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá.


Először csak egy kevés habot tegyünk a tojásos rizshez és keverjük el.


Ezután a többi habot is belekeverjük lágy mozdulatokkal, lapáttal, hogy jó sok levegőt is forgassunk a masszába.


Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a rizst.


A szilvát keverjük el egy kevés liszttel, ami majd megakadályozza, hogy a szilva lesüllyedjen.


Szórjuk rá a habos rizsre és 180 C fokos sütőben süssük szép pirosra.
Sajnos a kész sütiből már nem maradt annyi, hogy lefotózhassam....