2014. április 21., hétfő

Avokádó saláta

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 2 db lila hagyma
  • kis csokor friss koriander
  • 1 citrom leve
  • 3 ek. olívaolaj
  • 3 ek. szezámmag
  • őrölt bors



Elkészítés:




A szezámmagot teflonedényben szárazon aranybarnára pirítjuk.

A szép, érett avokádót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk.


Ugyanígy vékony szeletekre vágjuk a megtisztított lila hagymát is.

A megmosott, megszárított, friss koriandert apróra vágjuk.

Most lazán összekeverjük az avokádót, a hagymát és a koriandert, rászórjuk a pirított szezámmagot és ráöntjük az olívaolajat és a kifacsart citromlevet.


Kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.
Citrommal, korianderrel díszítjük.

Behűtve tálaljuk.