2014. április 7., hétfő

Káposztás csirke

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 ek. olaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • pici zöldpaprika
  • csokor kapor
  • 10 db szegfűbors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 50-75 dkg savanyúkáposzta
  • tejföl




Elkészítés:


A megtisztított, megmosott csirkecombokat az izület mentén kettévágjuk és jól besózzuk, a bőre alatt is.

Egy kis olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a csirkét és minkét oldalán előpirítjuk.


Rátesszük a darabokra vágott fokhagymát, paradicsomot és paprikát is.

Kevés vizet öntünk alá és egy csokor kaprot is teszünk rá.
Fagyasztott kapor is tökéletes bele.


Lefedve főzzük úgy 15-20 percig.

Most beletesszük a savanyú káposztát, szegfűborsot adunk hozzá és most megszórjuk egy kis fűszerpaprikával is.


Lefedve készre főzzük.
A káposztát nem kell túlfőzni, ha a hús puha, készen is van.


Tejföllel tálaljuk.