2014. április 7., hétfő

Paradicsomos szárzeller

Hozzávalók:

  • szárzeller
  • 1 kicsi hagyma
  • 1  ek. olaj
  • paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 tk. ételízesítő
  • 1-2 db babérlevél
  • 1 csapott ek. étkezési keményítő
  • édesítőszer




Elkészítés:



A szárzellert vagy fehérítőzellert megmossuk, darabokra vágjuk.


Egy kevés sóval ízesített vízben a zellert félpuhára pároljuk, majd kiemeljük a vízből és félretesszük.
A főzővizet se dobjuk ki.

Készítsük el a paradicsom mártást.

Egy kanál olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.

Beledobjuk a babérlevelet és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is.
Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a frissen őrölt fekete borsot, a kakukkfüvet és az ételízesítőt is.


Egy deci vízzel felforraljuk.

Most beletesszük a megpárolt zellerszárat és ezzel is felforraljuk.


A félretett főzőléből egy keveset elveszünk és elkeverjük benne a keményítőt.

Hozzáöntjük az ételhez és pár perc alatt készre főzzük.
Ha kell, a főzőlével hígítjuk.

A megmaradt levet igyuk meg, nagyon finom, vitamindús üdítő ital.

Egy gondolatnyi folyékony édesítővel vagy cukorral beállítjuk a mártás kellemes ízét.