2014. április 21., hétfő

Krémsajtos palacsinta

Hozzávalók:


  • 3 db tojás 
  • 10-15 dkg liszt
  • csipet cukor
  • kb. 0,5 l tej
  • olaj



  • krémsajt (joghurt, tejföl,snidling, zöldhagyma, petrezselyemzöld, kapor, só, pici citromlé)



  • gépsonka
  • füstölt sonka
  • olajbogyó
  • zöldpaprika (kápia)
  • reszelt répa



Elkészítés:


Ez is egy visszatérő receptünk.
Minden évben elkészítjük és mindig másképp.

A korábbi receptek itt találhatók:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/sonkas-kremsajtos-palacsinta-tekercs.html 
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/lazacos-kremsajtos-palacsinta-tekercs.html 
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/zoldfuszeres-sajtkremes-tekercs.html

a krémsajt készítése:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/kremsajt.html

Elkészítjük a szokásos krémsajtot.
A fele krémbe zöldhagymát, snidlinget és petrezselymet teszünk, a másikba kaprot is teszünk.


Megsütjük a két darab palacsintát.
A  korábbi receptekhez képest felére lecsökkentettem a liszt mennyiségét, mert így finomabb lesz a tészta.

Külön két közepes méretű tepsiben sütjük, a légkeveréses sütőben egyszerre is lehet.

Beolajozott alufóliára öntjük a sűrű tésztát, így nem fog leragadni és szép pirosra sütjük.
Nem baj, ha felpúposodik sütés közben, majd lelapul.

Ha kivettük a sütőből gyorsan húzzuk le a fóliát és szorosan tekerjük fel roládnak, majd hagyjuk kihűlni.

Ezután terítsük ki a palacsintát, kenjük meg a krémmel és töltsük meg ízlés szerint.


Általában gépsonkát teszünk bele, meg olajbogyót és piros színű paprikát.
Legyen szép színes.
Most a húsvéti főtt sonkából is került bele és egy kis reszelt répát is tettünk bele.

A másik tekercset is elkészítettük:


Szorosan tekerjük fel a tekercset és kívülről is kenjük be a krémmel.
Ezután díszítsük fel kedvünk szerint.



Behűtjük.
Vastagabb szeletekre vágva kínáljuk.