2014. április 27., vasárnap

Új káposzta saláta

Hozzávalók:

  • 1-2 fej új káposzta
  • 2-3 db hagyma
  • zöldpaprika 
  • kápia paprika
  • 2-3 db répa
  • bors őrölt kömény
  • ecet
  • édesítőszer




Elkészítés:





Ez a salátát gyakran készítjük, mindig kicsit másképp, így sosem unjuk meg.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kaposztasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztasalata.html

Tavasszal, amint megjelenik a friss új káposzta, feltétlenül elkészítjük ezt a ropogós salátát.

Egyszerű, hamar megvan és a hűtőben eláll.

A káposztát, a hagymát és a zöldpaprikát vékonyan felszeleteljük, megsózzuk és állni hagyjuk.
Amint a levét kiengedte, egy kicsit kinyomkodjuk, mint a klasszikus uborkasalátát.


Felkarikázzuk a sárgarépát is és belekeverjük a salátába.
Megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, őrölt köménnyel.


Vizet forralunk, ecetet és édesítőszert/cukrot teszünk bele és ráöntjük a salátára.
Összekeverjük.

Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Isteni, ropogós saláta lesz.