- 1,2 kg burgonya
- 2 tojás
- 3-4 ek. liszt
- só
- bors
- 2 szelet füstölt szalonna
- 2 db hagyma
- újhagymaszár
- petrezselyem
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 db kápia paprika
- olaj
Elkészítés:
A tócsnit sokféleképpen készíthetjük, ez a recept is egy a sok közül.
Először a füstölt szalonnát egy serpenyőben 1 ek. olajon kisütjük, majd ebben a finom zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Most beletesszük az apró kockára vágott kápia paprikát, a felkarikázott zöldhagymaszárat.
Megsózzuk, borsozzuk.
Elzárjuk a gázt.
Kicsit hűlni hagyjuk.
Közben a reszelő nagy lyukán lereszeljük a meghámozott, megmosott burgonyát.
Összekeverjük a sült hagymás zöldségekkel és most tesszük bele a sok apróra vágott petrezselyem zöldet és a zúzott fokhagymát.
Ha kell, még sózzuk.
Hozzáadjuk a lisztet.
Végül belekeverjük a tojásokat.
Egy serpenyőben kevés olajon kis adagokban minkét oldalukon kisütjük a tócsnikat.
Kanállal tegyük bele és lapítsuk el, hogy jól átsüljenek.
Jól pirítsuk meg.
Langyosan a legfinomabb.
Köretnek vagy magában, esetleg tejföllel kínáljuk.