- 2 db friss főzőtök
- 1/2 kg gomba
- l + 1ek. olaj
- 1 fej hagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- petrezselyemzöld
- kapor
- 3-4 dl tejföl
- 1 tojás
- só
Elkészítés:
Tavasszal mindig készítünk töltött tököt a friss, zsenge új tökökből.
Mindig más íze lesz, attól függően, hogy milyen töltelék kerül bele, de az elkészítés hasonló, nagyon egyszerű.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/gombas-husos-toltott-tok.html
Most csak gombával töltöttük meg a meghámozott, félbevágott, kimagozott tököket.
Az olajon megfuttattuk a hagymát és beletettük a szeletekre vágott gombát.
Az ilyen korai tököknek a belseje még nagyon zsenge, úgy azt is apróra vágtuk és a gombához kevertük.
Amikor a gomba már majdnem elfőtte minden levét, akkor beletettük a kis darabokra vágott zöldpaprikát, - legyen benne színes is, attól szebb lesz az étel - paradicsomot és a petrezselyem és kapor szárakat.
Megsóztuk és készre főztük.
Az ilyen korai tököknek a belseje még nagyon zsenge, úgy azt is apróra vágtuk és a gombához kevertük.
Amikor a gomba már majdnem elfőtte minden levét, akkor beletettük a kis darabokra vágott zöldpaprikát, - legyen benne színes is, attól szebb lesz az étel - paradicsomot és a petrezselyem és kapor szárakat.
Megsóztuk és készre főztük.
A tejfölben elhabartunk egy tojást, megsóztuk és egy kevés szósz kivételével a gombás raguval összekevertük.
A tököket egy kissé kiolajozott tepsibe fektettük és megtöltöttük a gombával.
Egy pohárka vizet is öntöttünk alá, hogy legyen miben megpuhulni.
A tetejére kanalaztuk a maradék szószt, megszórtuk egy kis kaporral és lefedve a sütőben addig sütöttük, amíg a tök meg nem puhult.
A tököket egy kissé kiolajozott tepsibe fektettük és megtöltöttük a gombával.
Egy pohárka vizet is öntöttünk alá, hogy legyen miben megpuhulni.
A tetejére kanalaztuk a maradék szószt, megszórtuk egy kis kaporral és lefedve a sütőben addig sütöttük, amíg a tök meg nem puhult.
Nagyon finom, könnyű étel.