2014. június 5., csütörtök

Gombás töltött tök

Hozzávalók:

  • 2 db friss főzőtök
  • 1/2 kg gomba
  • l  + 1ek. olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • petrezselyemzöld
  • kapor
  • 3-4 dl tejföl
  • 1 tojás



Elkészítés:



Tavasszal mindig készítünk töltött tököt a friss, zsenge új tökökből.
Mindig más íze lesz, attól függően, hogy milyen töltelék kerül bele, de az elkészítés hasonló, nagyon egyszerű.


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/gombas-husos-toltott-tok.html





Most csak gombával töltöttük meg a meghámozott, félbevágott, kimagozott tököket.


Az olajon megfuttattuk a hagymát és beletettük a szeletekre vágott gombát.
Az ilyen korai tököknek a belseje még nagyon zsenge, úgy azt is apróra vágtuk és a gombához kevertük.

Amikor a gomba már majdnem elfőtte minden levét, akkor beletettük a kis darabokra vágott zöldpaprikát, - legyen benne színes is, attól szebb lesz az étel - paradicsomot és a petrezselyem és kapor szárakat.
Megsóztuk és készre főztük.


A tejfölben elhabartunk egy tojást, megsóztuk és egy kevés szósz kivételével a gombás raguval összekevertük.

A tököket egy kissé kiolajozott tepsibe fektettük és megtöltöttük a gombával.
Egy pohárka vizet is öntöttünk alá, hogy legyen miben megpuhulni.
A tetejére kanalaztuk a maradék szószt, megszórtuk egy kis kaporral és lefedve a sütőben addig sütöttük, amíg a tök meg nem puhult.


Nagyon finom, könnyű étel.