- hagyma
- olíva olaj
- zöldpaprika
- paradicsom
- padlizsán
- fűszerpaprika
- só
- kakukkfű
- fokhagyma
- őrölt bors
- cukor
Elkészítés:
A ratatouille a francia lecsó.
Ezúttal padlizsánnal készítettem és a cukkini kimaradt belőle.
Ugyanúgy készül, mint a mi lecsónk, csak néhány fűszert még hozzáadunk.
A pici olajon megdinszteljük a nagyobb szeletekre vágott hagymát.
Hozzáadjuk a sokszínű zöldpaprikát.
Kevergetve inkább sütjük, mint pároljuk.
Megmossuk a padlizsánt.
Kockákra vágjuk.
Nem kell meghámozni.
A lábasba tesszük a padlizsánt is.
Megsózzuk, fűszerpaprikát, kakukkfüvet, borsot szórunk rá.
Zúzott fokhagyma is kerül bele.
Én csípős paprikát is tettem bele.
Végül hozzáadjuk a paradicsomot.
Kicsit megszórjuk cukorral.
Készre főzzük.
Ne főzzük túl puhára.
Finom illatos étel, egy kis bagettel kitűnő vacsora.