- patisszon
- túró
- tejföl
- vaj
- só
- fűszerpaprika
- újhagyma
- mozzarella
- koktélparadicsom
- kapor
Elkészítés:
Minden tökfélét nagyon szeretünk.
Most patisszont töltöttem meg könnyű túrós töltelékkel.
A meghámozott patisszont félbevágjuk, mint a zsemlét és kikaparjuk a magos belsejét.
Kivajazott tepsibe ültetjük a fél patisszonokat.
Kissé megsózzuk a belsejüket.
Elkészítjük a tölteléket.
A túrót összekeverjük a tejföllel.
Megsózzuk.
Fűszerpaprikát is teszünk bele.
Karikára vágott újhagymát adunk hozzá.
Púposan a patisszonba töltjük.
Ráreszelünk bőségesen mozzarella sajtot.
Kaporral, koktélparadicsommal díszítjük.
180 c fokon sütőben megsütjük.
Magában is nagyon finom, de bármilyen sült mellé kínálhatjuk.
A sajt legyen jó folyós.