Hozzávalók:
- zöldbab
- paradicsom
- koktél paradicsom
- rizs
- füstölt kolbász
- fokhagyma
- só
- ételízesítő
- tejföl
- darált pritaminpaprika
- olaj/zsír
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A zöldbabot rakottan is megsüthetjük.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/rakott-zoldbab.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/sajtos-rakott-zoldbab.html
Ezúttal egy kis paradicsommal készítjük.
Forrásban lévő sós, ételízesítős vízben puhára főzzük a zöldbabot.
Ha nincs friss babunk, tökéletesen megfelel a fagyasztott is.
Rátesszük a leszűrt bab felét.
Megfelel a maradék főtt rizs is.
A rizs felét a paradicsomos rétegre terítjük.
Sózni nem kell, mert a paprikát sóban tettük el.
A darált paprikánál egyszerűbb receptet nem ismerek.
Javaslom mindenkinek, hogy készítse el ezt a remek fűszert, mert szinte minden ételhez csodásan illik.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/08/nagyi-hazi-daralt-kapia-paprikaja.html