Hozzávalók:
- kakas
- hagyma
- fokhagyma
- füstölt szalonna/sonka
- gomba
- vörösbor
- burgonya
- paradicsom
- zöldpaprika
- kakukkfű
- só
- törött bors
- libazsír/olaj
Elkészítés:
A kakas és a vörösbor elválaszthatatlan jó barátok.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/vorosboros-gombas-sult-kakas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/vorosboros-kakas-coq-au-vin.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/vorosboros-kakasporkolt.html
A gombát megtisztítjuk.
Nagyobb részüket felszeleteljük és teflon edényben gondolatnyi olajon megpirítjuk.
Ehhez az ételhez érdemes kisebb alakú gombákat vásárolni.
Félretesszük.
A kakast megtisztítjuk, feldaraboljuk, megmossuk.
Egy nagyon tepsit vagy kacsa sütő tálat kizsírozunk és füstölt szalonna, sonka darabokkal megszórunk,
Most rápakoljuk a külön jól megpirított gombaszeleteket is.
A sütőbe visszatéve pár perc alatt átmelegítjük a gombát is.
A kakast megtisztítjuk, feldaraboljuk, megmossuk.
Itt a megmaradt kemény szalonna bőrt is felhasználhatjuk.
Finom ízt ad majd az ételnek.
Most rápakoljuk a külön jól megpirított gombaszeleteket is.
A lényeg, hogy jóféle, lehetőleg házi kapírgálós kakaskát szerezzünk be.