Hozzávalók:
- pulykaszív
- csirkezsír/libazsír
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- csípős paprika
- paradicsom
- só
- törött bors
- majoránna
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
Elkészítés:
Gyönyörű szép pulyka szíveket kaptam a piacon.
A megmosott szíveket négyfelé vágjuk.
Apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
Előkészítjük a zöldpaprikát és a paradicsomot.
Kevés csirkezsíron dinsztelni kezdjük a hagymát.
Beletesszük a fűszerpaprikát, elkeverjük és egy kanál vízzel hígítjuk.
Megszórjuk sóval, törött borssal, majoránnával és egy kevés őrölt köménymaggal.
Beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát.
Vízzel felöntjük és fedő alatt, közepes lángon készre főzzük.
Aki szereti tegyen bele csípős paprikát is.
Bármilyen körettel kínálhatjuk.
Nálam tarhonyával és kovászos uborkával került az asztalra.