Hozzávalók:
- kb. 1/2 kg spenót
- csokor újhagyma zöld szára
- 1-2 db kápia vagy kaliformiai paprika
- 2 db nagyobb burgonya
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- 4 ek. olaj (szőlőmagolaj)
- 6-7 ek. liszt
- 5 gr. sütőpor
- 1/2 dl tej
- só
- törött bors
- kapor
- édes chili mártás
- szőlőmag olaj a tepsi beolajozásához
- reszelt sajt
Elkészítés:
Nagyon finom zöldséges lepény, amelyben a spenót dominál.
Használjuk fel az újhagyma zöld szárát.
Vágjuk fel kisebb darabokra.
Daraboljuk fel a pritamin paprikát is.
A friss spenótot szárazzuk le, mossuk át alaposan.
Vágjuk nagyobb darabokra.
Két nagyobb burgonyát hámozzunk meg, mossunk meg.
Uborkagyalun szeleteljük fel, majd késsel aprítsuk kisebbre.
Zúzott fokhagymára is szükségünk lesz.
A tojást habarjuk el a sóval, borssal.
Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és az olajat.
Bőségesen tegyünk bele apróra vágott kaprot.
Egy nagy tálban keverjük össze a zöldségeket.
Öntsük rá a kapros tojásos keveréket.
Kiolajozott tepsibe simítjuk a zöldséges masszát.
Én szőlőmagolajat használtam, de természetesen más olaj is megfelel.
Megszórjuk reszelt sajttal és édes chili szósszal meglocsoljuk.
180 C fokos sütőben készre sütjük.
Köretnek bármilyen húshoz tökéletes.
Salátával önálló fogásként is tálalhatjuk.