Hozzávalók:
- ponty
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- fűszerpaprika
- fodros tészta
- zsír vagy olaj
- gomba
- majoránna
- tejföl
- só
- törött bors
- római kömény
- őrölt kömény
- füstölt szalonna
Elkészítés:
Egyik kedvenc ünnepi ételünk a dorozsmai molnár ponty.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/dorozsmai-gombas-hal.html
Ez egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel.
Előnye, hogy előre is összeállíthatjuk, majd a kínálás előtt csak készre sütjük a sütőben.
Elkészítjük a szokásos lecsót.
Legyen jó szaftos.
Én a nagy fodros kockát szeretem ehhez az ételhez.
A szélekre félbevágott gombákat teszünk.
Törött borsot, őrölt köményt és őrölt római köményt használtam.
A halat vékony szeletekre vágott füstölt szalonnával beborítjuk.