Hozzávalók:
- lila káposzta
- fél fej lila hagyma
- olívaolaj
- só
- törött bors
- őrölt kömény
- balzsamecet
- édesburgonya
Elkészítés:
A manapság nagyon divatos zöldségből sok finomság készül.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/edesburgonya-pure.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/mangos-csirke-edesburgonya-agyon.html
Most egy izgalmas köretet kínálok.
A vörös vagy lila káposztát lereszeljük vagy apróra vágjuk.
Egy kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és máris hozzáadjuk a káposztát.
Sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük.
Kevés balzsamecettel pikáns aromát varázsolunk.
Nem kell puhára megfőzni, úgy jó, ha ress, ropogós marad.
Amint összerottyan levesszük a tűzről.A kivájt batátát is a tepsire tesszük.