2022. április 24., vasárnap

Lila káposztával töltött édesburgonya

 Hozzávalók:

  • lila káposzta

  • fél fej lila hagyma
  • olívaolaj
  • törött bors
  • őrölt kömény
  • balzsamecet
  • édesburgonya


Elkészítés:



A manapság nagyon divatos zöldségből sok finomság készül. 

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/edesburgonya-pure.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/mangos-csirke-edesburgonya-agyon.html


Most egy izgalmas köretet kínálok.


A vörös vagy lila káposztát lereszeljük vagy apróra vágjuk.

Egy kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és máris hozzáadjuk a káposztát.

Sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük.
Kevés balzsamecettel pikáns aromát varázsolunk.


Nem kell puhára megfőzni, úgy jó, ha ress, ropogós marad.
Amint összerottyan levesszük a tűzről.



A meghámozott édesburgonyát vastag szeletekre vágjuk és lefedve puhára pároljuk a sütőben.
 


Kanállal kivájjuk a közepüket.
A kivájt batátát is a tepsire tesszük.


A fészkekbe púposan belehalmozzuk a káposztát.


Leheletnyi olíva olajjal megpermetezzük az ételt és pár pillanat alatt a sütőben átmelegítjük.


Grillcsirke mellé tálaltam.


A roppanós, pikáns káposzta ízét harmonikusan kiegészíti a puha, kicsit édeskés édesburgonya krémessége.