Hozzávalók:
- sárgarépa
- burgonya
- alma
- savanyú/csemege uborka
- zöldborsó
- joghurt vagy kefir
- mustár
- citrom
- só
- törött bors
- cukor
- olívaolaj
Elkészítés:
A hidegkonyhák elmaradhatatlan szereplője a francia saláta.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/franciasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/tormas-sonkatekercs-francia-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/husveti-franciasalata-torta.html
Most tojásmentes majonézzel készült.
Természetesen lehet kapni tojásmentes majonézt a boltokban, ám ez a recept egyszerűen és gyorsan elkészíthető, nem beszélve arról, hogy mennyire kevesebb kalóriát tartalmaz.
Joghurtot simára keverünk mustárral, citromlével, sóval, törött borssal és egy kevés cukorral.
Egy kevés olívaolajat is teszünk bele.
Az apróra vágott almát, főtt burgonyát és sárgarépát, a csemege uborkát, valamint a főtt zöldborsót elkeverjük a sűrű majonézzel.