Hozzávalók:
- ponty egészben
- burgonya
- fokhagyma
- sárgarépa
- füstölt szalonna
- só
- törött bors
- zsír
- fűszerpaprika
- tejföl
Elkészítés:
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/racponty-papa-modra.html
Ismét elkészítettem drága apósom receptjét.
Bár általában a rácponty egyfajta lecsós hal, de ezt az ételt Papa mindig rácpontynak hívta, ezért a mi családunkban így maradt meg.
Egy nagy tepsit kizsírozunk és jól megrakunk karikára vágott burgonyával.
Sárgarépát, fokhagymát és jó érett füstölt szalonnát késes aprítóban összedarálunk, megsózzuk, törött borssal elkeverjük és a továbbiakban ezzel fűszerezünk.
A burgonyát is megszórjuk ezzel a keverékkel.
Ráfektetjük az egészben hagyott pontyot.
Ezúttal a hal feje nem került bele az ételbe.
A sűrűn beirdalt hal minden résébe, illetve a belsejébe is bőségesen belemasszírozzuk a répás, szalonnás keveréket.
Ezután tejföllel gazdagon beterítjük a halat és a krumplit is.
Lefedjük a tepsit és 180-200 C fokos sütőben megsütjük az ételt.