Hozzávalók:
- fejtős bab
- hagyma
- fokhagyma
- olívaolaj
- zöldpaprika
- kápia paprika
- csípős paprika
- paradicsom
- zöldhagyma
- babérlevél
- sáfrány
- kurkuma
- rizs
- zöldborsó
- rák
- fekete olajbogyó
- citrom
- leveskocka
- só
- fehér őrölt bors
Elkészítés:
Ahány ház, annyi paella...
Lehet hússal, hallal vagy másképpen készíteni.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/paella.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/paella.html
Ezúttal egy különleges zöldséges, rákos változatot készítettem el.
Előkészítjük a belevalókat.
Fejtős babot is teszünk bele, a mélyhűtött is jó.
Legyen benne egy kis csípős paprika is.
Eltávolítjuk a páncél részt és a kis fekete emésztő csatornát.
A díszítéshez néhány rákocskán hagyjuk rajta a páncél egy részét.
Én egy nagy wokban főzöm ezt az ételt.
Jófajta olívaolajon dinszteljük a hagymát.
Apróra vágott fokhagyma és néhány babérlevél kerül bele.
Egy-két leveskockát érdemes belemorzsolni.