2022. március 15., kedd

Rákos paella fejtős babbal és zöldborsóval

Hozzávalók:

  • fejtős bab

  • hagyma
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • csípős paprika
  • paradicsom
  • zöldhagyma
  • babérlevél
  • sáfrány
  • kurkuma
  • rizs
  • zöldborsó
  • rák
  • fekete olajbogyó
  • citrom
  • leveskocka
  • fehér őrölt bors


Elkészítés:


Ahány ház, annyi paella...

Lehet hússal, hallal vagy másképpen készíteni.

 

 http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/paella.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/paella.html


Ezúttal egy különleges zöldséges, rákos változatot készítettem el.

Előkészítjük a belevalókat.

Fejtős babot is teszünk bele, a mélyhűtött is jó.


Színes paprikát, hagymát, újhagyma zöld szárát és  paradicsomot mosunk meg.
Legyen benne egy kis csípős paprika is.


Felaprítjuk.


Garnéla vagy más rákot tisztítunk. 
Eltávolítjuk a páncél részt és a kis fekete emésztő csatornát.

A díszítéshez néhány rákocskán hagyjuk rajta a páncél egy részét.


Kezdjük a főzést.

Én egy nagy wokban főzöm ezt az ételt.

Jófajta olívaolajon dinszteljük a hagymát.


Majd hozzáadjuk a színes paprikákat, a paradicsomot és a zöldhagyma szárat.
 

Apróra vágott fokhagyma és néhány babérlevél kerül bele.



Egyet forr az alap és hozzáadjuk a fejtős babot.
Egy-két leveskockát érdemes belemorzsolni.


 A zöldborsót is beletesszük.
 

Tovább pároljuk az ételt, majd beletesszük a rizst is.
 

Megsózzuk majd  őrölt  fehér borsot, sáfrányt és kurkumát szórunk az ételre.


Vízzel felöntjük és lefedve tovább főzzük.


A végén ráhalmozzuk a rákokat és a fekete olajbogyót.


Citrom szeletekkel is gazdagítjuk.


Ellenőrizzük, hogy elég víz legyen rajta.



Maradjon szaftos az étel.


Ez a paella nagyon gazdag zöldségekben és a rák teszi különlegessé.