2013. május 12., vasárnap

Medvehagymás, túrós lepény

Hozzávalók:

  • 1 cs. hajtogatott vajas tészta 
  • 1 kis csokor medvehagyma
  • 25 dkg túró
  • 2-3 ek. tejföl
  • 1 tojás
  • fekete szezámmag





Elkészítés:


Elkészítjük a túrós tölteléket.

A túrót krumplinyomóval áttörjük.
A megmosott medvehagymát a tejföllel összeturmixoljuk.


Picit megsózzuk.

Összekeverjük a túróval.



A hajtogatott tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk és az egyik felére pár kanálnyi hagymás túrót halmozunk.


A köztes részt felvert tojással megkenjük, majd ráterítjük a tészta másik felét.
(Nem baj, ha elkenődik..)

Jól összenyomkodjuk, majd derelyevágóval darabokra vágjuk.

Fóliával borított tepsibe helyezzük, tojással lekenjük és megszórjuk a fekete szezámmaggal.


 180 C fokon pirosra sütjük.

Néha kinyílik, de ez nem baj.
Melegen, langyosan, hidegen is nagyon finom.