- 1/2 db édeskömény
- uborka
- zöldpaprika
- jégsaláta
- újhagyma
- retek
- sárgarépa
- gyömbér
- tejföl
- túró
- csemege uborka
- só
- kapor
- olajbogyó
Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat.
Falatnyi darabokra vágjuk az édesköményt, az uborkát, a zöldpaprikát, a jégsalátát, az újhagymát
és a retket.
A sárgarépát és a gyömbért finomra lereszeljük.
A túrót simára keverjük a tejföllel.
Megsózzuk.
Lereszeljük a csemege vagy kovászos uborkát.
A tejfölös túróba belekeverjük a sárgarépát, a gyömbért és a reszelt uborkát.
Elkeverjük az öntetet.
Hozzáadjuk a zöldségekhez.
Elkeverjük.
Az édeskömény levelével, kevés kaporszárral és olajbogyóval díszítjük.
Behűtve tálaljuk.