2016. szeptember 10., szombat

Édeskömény saláta

Hozzávalók:


  • 1/2 db édeskömény
  • uborka
  • zöldpaprika
  • jégsaláta
  • újhagyma
  • retek
  • sárgarépa
  • gyömbér
  • tejföl
  • túró
  • csemege uborka
  • kapor
  • olajbogyó




Elkészítés:   


Előkészítjük a hozzávalókat.



Falatnyi darabokra vágjuk az édesköményt, az uborkát, a zöldpaprikát, a jégsalátát, az újhagymát
és a retket.


A sárgarépát és a gyömbért finomra lereszeljük.


A túrót simára keverjük a tejföllel.
Megsózzuk.


Lereszeljük a csemege vagy kovászos uborkát.


A tejfölös túróba belekeverjük a sárgarépát, a gyömbért és a reszelt uborkát.


Elkeverjük az öntetet.


Hozzáadjuk a zöldségekhez.


Elkeverjük.
Az édeskömény  levelével, kevés kaporszárral és olajbogyóval díszítjük.


Behűtve tálaljuk.