- 1,5 kg csirkecomb
- só
- bors
- 1 dl olíva olaj
- 2 db citrom
- friss tárkony
- 6 gerezd fokhagyma
- darabka gyömbér
Elkészítés:
Megtisztítjuk a csirkecombokat.
A jól megmosott citromok sárga héját lereszeljük és a levét kinyomjuk.
Az olíva olajba tesszük a citromhéját és a citromlevet.
Jó sok fokhagymát is adunk hozzá.
A fokhagymaprésen keresztül belenyomjuk a citromos olajba.
A gyömbért is beletesszük.
Jól megmossuk a friss tárkonylevelet.
Ne sajnáljuk, ennek az ételnek a tárkony adja meg a karakterét.
Kicsit felaprítjuk és a fűszeres olajba keverjük.
Készen is van a mártás.
A tepsibe fektetett és megsózott csirkecombokat alaposan befűszerezzük a tárkonyos olajjal.
Mindkét oldalukat jól kenjük be.
A bőr alá is tegyünk az illatos olajból.
Felül legyen a bőrös fele.
Fedjük le alufóliával és 180 C fokos sütőben süssük meg.
A fóliát levéve szép pirosra pirítjuk.
Bármilyen körettel, de leginkább finom krumplipürével kínáljuk.