2016. szeptember 10., szombat

Tárkonyos, citromos sült csirke

Hozzávalók:


  • 1,5 kg csirkecomb
  • bors
  • 1 dl olíva olaj
  • 2 db citrom
  • friss tárkony
  • 6 gerezd fokhagyma
  • darabka gyömbér





Elkészítés:



Megtisztítjuk a csirkecombokat.



A jól megmosott citromok sárga héját lereszeljük és a levét kinyomjuk.


Az olíva olajba tesszük a citromhéját és a citromlevet.


Jó sok fokhagymát is adunk hozzá.


A fokhagymaprésen keresztül belenyomjuk a citromos olajba.
A gyömbért is beletesszük.


Jól megmossuk a friss tárkonylevelet.
Ne sajnáljuk, ennek az ételnek a tárkony adja meg a karakterét.


Kicsit felaprítjuk és a fűszeres olajba keverjük.


Készen is van a mártás.


A tepsibe fektetett és megsózott csirkecombokat alaposan befűszerezzük a tárkonyos olajjal.


Mindkét oldalukat jól kenjük be.
A bőr alá is tegyünk az illatos olajból.

Felül legyen a bőrös fele.


Fedjük le alufóliával és 180 C fokos sütőben süssük meg.


A fóliát levéve szép pirosra pirítjuk.


Bármilyen körettel, de leginkább finom krumplipürével kínáljuk.