2016. szeptember 10., szombat

Illatos csirkemáj tökkel

Hozzávalók:


  • 1 kg csirkemáj
  • 1 ek. ételízesítő
  • fokhagyma
  • darabka gyömbér
  • majoránna
  • oregáno
  • olaj
  • 2 db zsenge főzőtök
  • bors
  • darált pritamin paprika
  • fűszerpaprika



Elkészítés:


Sült csirkemáj zsenge tökkel sütve, igazán finom étel lett belőle.

A csirkemájat megtisztítjuk, ereket levágjuk, leöblítjük és kettévágjuk.


Egy kis vizet forralunk, amibe ételízesítőt, a csipet majoránnát teszünk.
Ebben a fűszeres lében 4-5 percig főzzük a májat, majd leszűrjük.
A leszűrt levét félretesszük.


Előkészítjük a többi fűszert, a gyömbért, fokhagymát, oregánot, borsot.


A zsenge főzőtököt meghámozzuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk.


Egy kanál olajjal kikenjük a tepsit és szép sorban beleterítjük a tököt.


Majd a májat is rátesszük.
Most megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, gyömbérrel, majoránnával, oreganoval,
borssal, sóval.


A félretett főzőlébe belekeverjük a darált pritamin paprikát és fűszerpaprikát is teszünk bele.


Ráöntjük a rakottasra.


Közepes sütőben készre sütjük.



Finom, illatos, könnyű étel.