- 1 kg csirkemáj
- 1 ek. ételízesítő
- fokhagyma
- darabka gyömbér
- majoránna
- oregáno
- olaj
- 2 db zsenge főzőtök
- só
- bors
- darált pritamin paprika
- fűszerpaprika
Elkészítés:
Sült csirkemáj zsenge tökkel sütve, igazán finom étel lett belőle.
A csirkemájat megtisztítjuk, ereket levágjuk, leöblítjük és kettévágjuk.
Egy kis vizet forralunk, amibe ételízesítőt, a csipet majoránnát teszünk.
Ebben a fűszeres lében 4-5 percig főzzük a májat, majd leszűrjük.
A leszűrt levét félretesszük.
Előkészítjük a többi fűszert, a gyömbért, fokhagymát, oregánot, borsot.
A zsenge főzőtököt meghámozzuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Egy kanál olajjal kikenjük a tepsit és szép sorban beleterítjük a tököt.
Majd a májat is rátesszük.
Most megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, gyömbérrel, majoránnával, oreganoval,
borssal, sóval.
A félretett főzőlébe belekeverjük a darált pritamin paprikát és fűszerpaprikát is teszünk bele.
Ráöntjük a rakottasra.
Közepes sütőben készre sütjük.
Finom, illatos, könnyű étel.