2016. szeptember 10., szombat

Tojásos velő

Hozzávalók:


  • velő
  • hagyma
  • olaj
  • tojás
  • törött bors
  • petrezselyem
  • fűszerpaprika






Elkészítés:
 





Ezt az ételt csak nagyon friss velőből szabad elkészíteni.
A velőt szűrőbe téve folyó vízzel alaposan lemossuk.
Az esetleges csontszilánkokat is mossuk le.


Nagyon fontos, hogy a hártyát és a vérereket is távolítsuk el.
Vizes kézzel, gyakran leöblítve a velőt gyorsan megy ez a művelet.


Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


Beletesszük a kisebb daraboka felvágott velőt.


Pár perc alatt kevergetve megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kissé elhabart tojást.
Megsózzuk.


Tovább kevergetve készre sütjük.


Petrezselymet adunk hozzá.


Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, a  tojás legyen remegős.


Tálaláskor szórjuk meg fűszerpaprikával és frissen őrölt borssal.