- velő
- hagyma
- olaj
- tojás
- só
- törött bors
- petrezselyem
- fűszerpaprika
Elkészítés:
Ezt az ételt csak nagyon friss velőből szabad elkészíteni.
A velőt szűrőbe téve folyó vízzel alaposan lemossuk.
Az esetleges csontszilánkokat is mossuk le.
Nagyon fontos, hogy a hártyát és a vérereket is távolítsuk el.
Vizes kézzel, gyakran leöblítve a velőt gyorsan megy ez a művelet.
Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a kisebb daraboka felvágott velőt.
Pár perc alatt kevergetve megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kissé elhabart tojást.
Megsózzuk.
Tovább kevergetve készre sütjük.
Petrezselymet adunk hozzá.
Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, a tojás legyen remegős.
Tálaláskor szórjuk meg fűszerpaprikával és frissen őrölt borssal.