2016. szeptember 10., szombat

Eszterházy zúza

Hozzávalók:  
                                           

  • 1 kg csirke zúza  
  • 2 db hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2-3 db fehérrépa
  • babérlevél
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl martini
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl


Elkészítés:  

Megtisztítjuk a zúzát és a zöldségeket.


Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


Hozzáadjuk a keskeny csíkokra vágott zúzát.


Megsózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikát és babérlevelet is adunk hozzá.
Beletesszük a fokhagymát is.


Egy pohárka vízzel felöntjük és lefedve majdnem puhára főzzük.
Közben pótoljuk a vizet, ha elfőtte.


Karikára vágjuk a sárgarépát és a fehérrépát.


Hozzáadjuk a zúzához.


Elkeverjük és tovább főzzük.


Egy kevés fűszerpaprikát még tehetünk bele, ez szépen be is sűríti.


Most egy kevés fehér martinival felöntjük.
Borral is lehet, az eredeti receptben az áll, de mi jobban szeretjük a martinis ételeket.


Amint az étel felforrt, behabarjuk a tejföllel és liszttel.



Én teljes kiőrlésű lisztet tettem bele, azért ilyen a színe.


Simára keverjük és felforraljuk.


Illatos, selymes mártást kapunk.


Én chilis tagliatelle tésztával kínáltam.