- kelkáposzta
- sárgarépa
- póréhagyma
- hagyma
- olaj
- só
- balzsamecet
- törött bors
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a zöldséges tésztákat.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/kolozsvaris-kelkaposztas-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html
Most fodros nagy kocka tésztával készül, amelyet sós vízben nem túl puhára kifőzünk és leszűrünk.
Megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket, a kelkáposztát, sárgarépát, pórét és a hagymát.
Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát.
Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát.
Utána a pórét és a kelkáposztát tesszük bele.
Pároljuk.
Amit a kelkáposzta összeesik már nem főzzük tovább.
Ekkor a répa és még roppanós és nincs szétfőve.
Megsózzuk és balzsamecettel pikáns ízt adunk a zöldségnek.
Így magában is nagyon finom, egészséges köret.
Összekeverjük a kifőtt tésztával.
Ha kell, utána sózunk.
Mindenféle sült hús, hal mellé finom köret.