Hozzávalók:
Elkészítés:
A birkahúst megmossuk, a faggyús részeket levágjuk.
Feldaraboljuk.
Olajon apróra vágott hagymát hevítünk.
Beletesszük a húst.
A húst körbepirítjuk.
Előkészítjük a fűszereket.
Fokhagyma, só, bors, fahéj, szegfűszeg, gyömbér,szerecsendió, római kömény és kardamom került bele.
A szerecsendiót frissen reszeljük az ételbe.
Paradicsomot is adunk hozzá.
Pár szem csili paprika is mehet bele.
Egy keveset az Ázsia fűszer keverékből is tettem bele:
Ennek összetevői: újhagyma, petrezselyem, citromfű, zöld bors,koriander,fokhagyma, csili,kurkuma.
A kardamomot mozsárba megtörtem.
Rászórtam a fűszereket.
Kevés vizet alátöltve, fedő alatt puhára főzzük.
Ebben a húsiban annyi íz van, hogy egy nemesen egyszerű krumplipüré nagyon illik mellé.
Az arab konyha gyakran használ bárányt és birkát és ezek az illatos fűszerek elengedhetetlenek e húsok mellöl.
A római kömény íze kiemelkedik az ételből.
- birka comb/lapocka/lábszár
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- gyömbér
- paradicsom
- bors
- só
- fahéj
- szegfűszeg
- szerecsendió
- római kömény
- chili paprika
- kardamom
- Ázsia fűszerkeverék
Elkészítés:
A birkahúst megmossuk, a faggyús részeket levágjuk.
Feldaraboljuk.
Beletesszük a húst.
A húst körbepirítjuk.
Előkészítjük a fűszereket.
Fokhagyma, só, bors, fahéj, szegfűszeg, gyömbér,szerecsendió, római kömény és kardamom került bele.
A szerecsendiót frissen reszeljük az ételbe.
Paradicsomot is adunk hozzá.
Pár szem csili paprika is mehet bele.
Egy keveset az Ázsia fűszer keverékből is tettem bele:
A kardamomot mozsárba megtörtem.
Rászórtam a fűszereket.
Kevés vizet alátöltve, fedő alatt puhára főzzük.
Ebben a húsiban annyi íz van, hogy egy nemesen egyszerű krumplipüré nagyon illik mellé.
Az arab konyha gyakran használ bárányt és birkát és ezek az illatos fűszerek elengedhetetlenek e húsok mellöl.
A római kömény íze kiemelkedik az ételből.