2017. április 22., szombat

Marokkói birka

Hozzávalók:

  • birka comb/lapocka/lábszár
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • paradicsom
  • bors
  • fahéj 
  • szegfűszeg
  • szerecsendió
  • római kömény
  • chili paprika
  • kardamom
  • Ázsia fűszerkeverék



Elkészítés:

A birkahúst megmossuk, a faggyús részeket levágjuk.


Feldaraboljuk.


Olajon apróra vágott hagymát hevítünk.


Beletesszük a húst.


A húst körbepirítjuk.

Előkészítjük a fűszereket.
Fokhagyma, só, bors, fahéj, szegfűszeg, gyömbér,szerecsendió, római kömény és kardamom került bele.
A szerecsendiót frissen reszeljük az ételbe.


Paradicsomot is adunk hozzá.
Pár szem csili paprika is mehet bele.


Egy keveset az Ázsia fűszer keverékből is tettem bele:
Ennek összetevői: újhagyma, petrezselyem, citromfű, zöld bors,koriander,fokhagyma, csili,kurkuma.


A kardamomot mozsárba megtörtem.


Rászórtam a fűszereket.


Kevés vizet alátöltve, fedő alatt puhára főzzük.


Ebben a húsiban annyi íz van, hogy egy nemesen egyszerű krumplipüré nagyon illik mellé.


Az arab konyha gyakran használ bárányt és birkát és ezek az illatos fűszerek elengedhetetlenek e húsok mellöl.


A római kömény íze kiemelkedik az ételből.