- farfalle tészta
- hagyma
- fokhagyma
- kelkáposzta
- só
- őrölt bors
- őrölt köménymag
Elkészítés:
A zöldséges tészta nagy kedvencünk.
Főként, ha kelkáposztával készül.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/kolozsvaris-kelkaposztas-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/06/sult-hal-szalonnas-kelkaposztaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-kelkaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/kolbaszos-kelkaposztas-hosszumetelt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html
Bármilyen finom füstölt szalonna, kolozsvári szalonna, angol szalonna, sonka megfelel.
Az apróra vágott szalonnákból kisütjük a finom zsírt.
Hagymát aprítunk szálasra.
A szalonnához adjuk.
Közben nem túl kis darabokra felvágjuk a jól megtisztított kelkáposztát.
A hagymás szalonnához adjuk.
Megsózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel ízesítjük.
Csak addig főzzük, amíg a káposzta össze nem esik.
Nem jó, ha szétfőzzük.
Kifőzzük a tésztát is.
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlfőzve.
A legjobb durum tésztával készíteni, annak jó ruganyos, kemény marad az állaga.
Összekeverjük a kelkáposztás ragut a tésztával.
Megkóstoljuk, ha kell utánasózzunk és borsozunk.
Ezt az ételt még azok is imádják, akik amúgy nincsenek nagy barátságban a hagyományos kelkáposzta főzelékkel.
Köretnek is tálalhatjuk, de sok friss salátával kitűnő vacsora.