- tárkonylevél
- póréhagyma
- gyömbér
- kapribogyó
- vaj
- liszt
- tejföl
- só
- citrom
- cukor
Elkészítés:
Friss vagy fagyasztott tárkonylevelet használjunk.
Gyömbér és póréhagyma is kell bele.
Az apróra vágott póréhagymát megsütjük a felolvasztott vajon.
Majd lisztet adunk hozzá.
Feldarabolt tárkonylevelet teszünk bele és reszelünk bele friss gyömbért is.
Vízzel felöntjük hogy mártás sűrűségű legyen.
Még teszünk bele tárkonyt.
Kapribogyót és citromlevet adunk hozzá.
Megsózzuk.
Citromkarikát is tegyünk bele.
Kóstoljuk meg, lehet, hogy egy csipet cukor is kell bele.
Elhabart tejföllel selymesítsük.
Pikáns ízűnek kell lennie.
A képen a szezámmagos lepényhal és a zöldborsós basmati rizs mellé tálaltam a mártást.