- zöldborsó
- basmati rizs
- olaj
- só
Egyszerű rizsköret, amelyben a basmati rizs páratlan íze érvényesül.
Sós vízben pár perc alatt megfőzzük a zöldborsót.
Ha mélyhűtött a borsó, akkor mindig forrásban lévő vízbe tegyük a még fagyos borsót.
Ne főzzük túl.
A jázmin rizs méltó társa az illatos basmati rizs.
Köretnek sokféleképpen szoktuk készíteni.
Ezúttal egyszerűen ő a főszereplő.
Egy kevés olajon átpirítjuk a rizst.
Felöntjük dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk.
Ha a víz felforrt, mérsékeljük a tűzet, lefedjük.
Néhány perc múlva beletesszük az előzőleg megfőzött zöldborsót.
Fedő alatt készre főzzük.
Villával elkeverjük.
Magában is finom csemege, de bármilyen húsétel mellé isteni köret.
A képen szezámmagos lepényhal és kapribogyós tárkonyos mártás mellett illatozik a finom rizs.