- tarhonya
- olaj
- kolbász
- hagyma
- fűszerpaprika
- sárgarépa
- burgonya
- zöldpaprika
- kápia paprika
- darált pritamin paprika
- paradicsom
- fokhagyma
- zellerlevél
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Egy kanálka olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd félretesszük.
Egy fazékban 1 kanál olajon hagymát pirítunk, amit megszórunk fűszerpaprikával.
Répát, burgonyát tisztítunk meg.
A feldarabolt sárgarépát a hagymához adjuk és kevergetve átpároljuk.
Paradicsomot, színes zöldpaprikát, darált pritamint és fokhagymát készítünk elő.
Összevágjuk apróra és a levesbe tesszük a feldarabolt burgonyával együtt.
Megsózzuk, vízzel felöntjük és zellerszárral, petrezselyemmel fűszerezzük.
Kiválóan megfelel a mélyhűtött zöld fűszer is.
Amikor a zöldség megpuhult füstölt kolbászt is teszünk bele.
Összeforraljuk.
Végül beletesszük a megpirított tarhonyát és készre főzzük a levest.