2018. április 8., vasárnap

Kolbászos tarhonyaleves

Hozzávalók:


  • tarhonya
  • olaj
  • kolbász
  • hagyma
  • fűszerpaprika
  • sárgarépa
  • burgonya
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • darált pritamin paprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • bors



Elkészítés:

Egy kanálka olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd félretesszük.


Egy fazékban 1 kanál olajon hagymát pirítunk, amit megszórunk fűszerpaprikával.


Répát, burgonyát tisztítunk meg.



A feldarabolt sárgarépát a hagymához adjuk és kevergetve átpároljuk.


Paradicsomot, színes zöldpaprikát, darált pritamint és fokhagymát készítünk elő.


Összevágjuk apróra és a levesbe tesszük a feldarabolt burgonyával együtt.


Megsózzuk, vízzel felöntjük és zellerszárral, petrezselyemmel fűszerezzük.
Kiválóan megfelel a mélyhűtött zöld fűszer is.


Amikor a zöldség megpuhult füstölt kolbászt is teszünk bele.


Összeforraljuk.


Végül beletesszük a megpirított tarhonyát és készre főzzük a levest.