Hozzávalók:
- gyalult tök
- hagyma
- olaj
- fokhagyma
- zöldpaprika
- ételízesítő
- kapor
- só
- tej
- liszt
- tejföl
- ecet
- cukor
Elkészítés:
A tökfőzeléket sokféleképpen főzhetjük.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/tokfozelek.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/tokfozelek-ii.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/tokfozelek-tej-es-tojas-mentesen.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/citromos-tokfozelek.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/02/cukkini-fozelek-2.html
Ezúttal fokhagymás változat készül.
Ha kell sózzuk, egy kanálka cukorral és ecettel állítsuk be a tökéletes pikáns ízt.
Szerintem langyosan az igazi.
Bármilyen feltéttel, hússal, fasírttal kínálhatjuk.