Hozzávalók:
- vastag pulykanyak
- csirkezsír/olaj
- hagyma
- fokhagymapor
- édes chiliszósz
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
- babérlevél
A leveshez:
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- petrezselyem
- só
- bors
daragaluska
Elkészítés:
A pulykanyakat főzhetjük levesnek, pörköltnek, süthetjük, mint az oldalast - mindenhogyan finom, szaftos hús.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/lucskos-kaposzta-pulykanyakkal.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/hozzavalok-2-db-pulykanyak-1-db.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/pulykanyak-porkolt.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/sult-pulykanyak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/sult-pulykacomb-es-nyak.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/csirkelab-es-pulykanyak-porkolt.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/04/sult-pulykanyak-2.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/pulyka-gulyasleves.html
Ezúttal is jó vastag nyakakat főzünk meg szokásos módon húslevesnek, amelyből azután két fogást is tálalhatunk.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/csontleves-petrezselymes-daragaluskaval.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/tojasmentes-daragaluska.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/grizgaluska.html
Daragaluskával tálalhatjuk külön fogásként a húslevest.
A puhára főtt nyakról leszedjük a húst.
Egy lábasban kevés csirkezsíron szálasra felvágott hagymát dinsztelünk.