2024. május 29., szerda

Újburgonya répával és zöldborsóval

 Hozzávalók:


  • újburgonya

  • hagyma
  • lila hagyma
  • vaj
  • ételízesítő
  • sárgarépa
  • zöldborsó
  • citrom
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • petrezselyem


Elkészítés:


Kedvencünk az újburgonya.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/petrezselymes-ujburgonya.html


Tavasszal friss zöldségekkel is gazdagíthatjuk ezt a fogást.


Kevés vajon dinsztelni kezdjük a nagyobb darabokra vágott hagymákat és a zöldpaprikát.


Karikára vágott új sárgarépát is teszünk bele.


Finom édes ízt ad az ételnek.



A zöldpaprika mellett gyönyörű színű kápia paprikát is tegyünk bele.


Most jön a főszereplő, a gondosan tisztára kapart újburgonya.
Mindig recés késsel kapargassuk folyó víz alatt, így megmarad a különleges, síkos külső felülete.


Belekerül a zöldborsó is.
Nem baj, ha mélyhűtött borsónk van.


Jóféle ételízesítővel megszórjuk az ételt.


Petrezselyemzöld mindig kerüljön bele.
Citromkarikákkal frissítsük az ízeket.


Egy kis pohár vízzel felöntve készre főzzük az ételt.
Ha kell, sózzuk és egy kiskanál cukrot is adjunk hozzá.


Maradjon egy kis lé a tálalásnál is, úgy jó, ha szaftos a krumpli.
Petrezselyemmel bőven megszórva tálaljuk.