2024. május 29., szerda

Tejberizs kandírozott naranccsal és mazsolával

 Hozzávalók:


  • 1 bögre rizs
    1 bögre víz
  • 3 bögre tej
  • vaj
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • csipet só
  • kandírozott narancs
  • mazsola


Elkészítés:




Mindenki szereti a tejberizst, illetve az abból készült rizskochot.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/tejberizs.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/rizskoch.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/szilvas-rizskoch.html


Elkészítjük a tejberizst.

Először a vízzel főzzük a megmosott rizst, majd amikor beszívta a vizet a rizs, hozzáadjuk a tejet is és továbbfőzzük.



Vajjal, csipet sóval ízesítjük.


Beletesszük a kandírozott narancshéjat,


valamint a megmosott mazsolát is.


Ízlés szerint édesítjük cukorral és vaníliás cukorral.


Fedő alatt, takarék lángon készre főzzük.



Ügyeljünk arra, hogy szaftos maradjon a rizs.
Hidegen is nagyon finom.

Egy kanálka narancs vagy baracklekvár csodás ízt ad ennek a csemegének.