- szeletelt marha/borjú rostélyos
- mustár
- olaj
- törött bors
- fokhagyma
- őrölt kömény
- sok fej hagyma
- 2 ek liszt
- olaj
- só
- fűszerpaprika
Elkészítés:
Előző este bepácoljuk a húst.A megmosott, leszárított szeletek oldalát késsel bevágjuk, hogy ne pöndörödjön majd fel a sütéskor a hús.
Mustárral, törött borssal, kevés őrölt köménnyel és sok zúzott fokhagymával, végül olajjal is bekenjük a húst.
Még véletlenül sem sózzuk meg!
Hűtőbe tesszük, akár 1-2 napra is.
Sütéskor először is megsózzuk a húst, majd egy lábasban kevés olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Ha vastagabb a hús öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk a húst.
Akkor jó, ha már nem jön véres lé a beleszúrt kés nyomán.
Közben elkészítjük a sült hagymát.
Ebből sosem tudunk eleget sütni.
Mindenki imádja, ezért fejenként legalább 2 nagy fej hagymával számoljunk.
Vágjuk fel nem túl vékony szeletekre a hagymát.
Sózzuk meg mindkét oldalukat.
Így jobb ízű lesz, mintha sütés után sóznánk, akkor összetöppedne.
Egy nejlon zacskóba tegyük bele lisztet és adagonként rakjuk bele a hagyma karikákat.
Kicsit rázzuk össze, majd rázogassuk le a felesleges lisztet és tegyük bele nem túl sok forró olajba.
Nem kell úsznia az olajban.
Lapáttal forgassuk és pirítsuk ropogósra.
A frissen kisült húsra halmozzuk a pirított hagymát.
Szép színű fűszerpaprikával is megszórjuk.
Mi krumplipürével ettük, így jobban érvényesült a hús íze - én most borjúból készítettem.
Általában sült krumplival kínálják ezt az ételt, de úgy túl nehéznek találtam volna.