2014. február 2., vasárnap

Palacsinta tésztában sült pulykamell

Hozzávalók:

  • pulykamell szeletek
  • liszt
  • 2 tojás
  • kevés tej
  • olaj







Elkészítés:

A megmosott, szárazra törölt pulykamellet nem túl vékony, olyan ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.


Összekeverjük a sűrű palacsinta tésztát.
A húsok mennyiségétől függ a liszt mennyisége is.
A liszthez keverjük a kb. 2 dl tejben elhabart tojást.
Megsózzuk.
Összekeverjük és jó sűrű tésztát  keverünk.

A húst csak most sózzuk meg mindkét oldalán és máris a tésztába forgatjuk.
Jó vastagon legyen rajta a tészta.


Forró olajban kisütjük.
Az első oldal sütésénél tegyük rá a fedőt, a másik oldalnál is rátehetjük, de hagyni kell egy kis rést, hogy a gőz eltávozhasson.


Hogy jó vastag legyen a bundája, nyugodtan kanalazzunk rá a sülő hús tetejére egy-két kanál masszát.
Nem fog lefolyni.


Papírtörlőre szedjük ki.


Frissen az igazi, de vigyázat, mert rájár a család a hideg husira is.