- pulykamell szeletek
- liszt
- 2 tojás
- só
- kevés tej
- olaj
- só
Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt pulykamellet nem túl vékony, olyan ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Összekeverjük a sűrű palacsinta tésztát.
A húsok mennyiségétől függ a liszt mennyisége is.
A liszthez keverjük a kb. 2 dl tejben elhabart tojást.
Megsózzuk.
Összekeverjük és jó sűrű tésztát keverünk.
A húst csak most sózzuk meg mindkét oldalán és máris a tésztába forgatjuk.
Jó vastagon legyen rajta a tészta.
Forró olajban kisütjük.
Az első oldal sütésénél tegyük rá a fedőt, a másik oldalnál is rátehetjük, de hagyni kell egy kis rést, hogy a gőz eltávozhasson.
Hogy jó vastag legyen a bundája, nyugodtan kanalazzunk rá a sülő hús tetejére egy-két kanál masszát.
Nem fog lefolyni.
Papírtörlőre szedjük ki.
Frissen az igazi, de vigyázat, mert rájár a család a hideg husira is.