- 50 dkg ribizli
- 25 dkg babapiskóta
- 5 dl tejföl
- 5 dl HULALA tejszín
- édesítő/cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Ez a recept a népszerű citromos, illetve epres álom receptek nyomán készült.
Mélyhűtött ribizlit használtam, amit kiolvasztottam, megturmixoltam, majd szűrőn átpasszíroztam.
A ribizlihez adjuk az édesítőt és a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a tejfölt is.
Kemény habbá verjük az előzőleg jól behűtött HULALA tejszínt.
Belekeverjük a tejfölös ribizlibe.
Kézi habverővel összeforgatjuk.
Egy mély tál aljára teszünk egy kis krémet és kirakjuk a piskótával.
Újabb krém réteg, majd piskóta következik.
Lehet még több réteget rakni, amíg a piskóta tart.
A tetejére rásimítjuk a maradék krémet.
Jól behűtjük egy éjszakára, hogy a piskóta beszívja a krémet és megpuhuljon.
Nagyon finom, pikáns a ribizlitől.
Üdítő és laktató édesség.