2014. február 15., szombat

Zöldborsós pulykamell csíkok

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamell
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 2-3 dkg vaj/margarin
  • 30-50 dkg zöldborsó
  • cukor
  • 1 ek liszt
  • 2-3 dl tej





Elkészítés:

A pulyka mellett csíkokra vágjuk.


Egy serpenyőben a vajon megfuttatjuk a füstölt szalonnát.
Majd beletesszük a húst, kevergetve 1-2 percig pirítjuk.
Rátesszük a zöldborsót is.


10-15 percig fedő alatt főzzük az ételt.
Majd sózzuk és a liszttel megszórjuk.


Átpirítjuk, majd tejjel felöntjük.
Pici cukorral édesítjük.


Tulajdonképpen főzelék sűrűségű lesz ez a gyorsan készülő egytálétel.