2017. január 1., vasárnap

Bárány lábszár

Hozzávalók:

  • bárány lábszár
  • olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • őrölt római kömény
  • 2 db fahéjrúd
  • chili szósz
  • darált pritamin paprika




Elkészítés:




Isteni eledel, bár nem túl gazdaságos hiszen kevéske húsi van a csontokon, viszont az íze mesés.
Észak-afrikai ízekkel bolondítottam meg.

A lábszárról levágjuk a felesleges inakat és lemossuk.


Hagyma és fokhagyma kerül bele.
Nem túl vékony szeletekre vágjuk.


Egy kevés olajon megfuttatjuk a hagymát és rátesszük a húst.


Darált pritamin paprikát adunk hozzá és igen gazdagon megszórjuk az őrölt római köménnyel.
Rádobjuk a fokhagymát is.
Kevés vizet öntünk alá.


Chili szósz is teszünk bele.
Nem muszáj csípőset, nagyon jó az édes chili bele.
Két darabka fahéjrudat adunk mellé.
Különleges keleti ízeket kapunk majd.


Megsózzuk és fedővel lefedve, mérsékelt tűzön puhája pároljuk.
Időnkét forgassuk meg a bárányt és pótoljuk az elfőtt vizet.
Akkor jó, ha a hús leválik a csontról.


Hozzáillő mazsolás kuszkusszal tálaltam.
Rendkívül egyszerű a készítése:
A közepes nagyságú kuszkuszt és a mazsolát leöntjük forró vízzel, amelybe egy kis sót tettünk.
Amikor beszívta a vizet összekeverjük egy kevés friss vajjal.

Készen is van, egyszerű szolid íze mellett kitűnően érvényesül az illatos, remegősen szaftos bárány.