2017. január 22., vasárnap

Sült bárányborda

Hozzávalók:


  • bárány borda
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • chili szósz
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj





Elkészítés: 


Szeretjük a bárányt, gyakran szerepel is az étlapon, mert sokféleképpen elkészíthető:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/rozmaringos-barany.html 

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/01/barany-labszar.html 

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/09/palocleves-baranybol-tarkonyosan.html 

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/palocleves-baranybol.html 

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/tuneziai-kuszkusz.html 


Ezúttal dupla bordából készült a sült.




A húst a húsos oldalán a gerinc mellett kétoldalt bevágjuk és oldalra kinyitjuk.
Ide tesszük be a fűszereket.


Friss gyömbért és fokhagymát vágunk szeletekre és a vágatba helyezzük.


Chili szósszal meglocsoljuk és sóval, borssal, kakukkfűvel alaposan megfűszerezzük.


Visszaigazítjuk a húst a csontra.


Hurkapálcával vagy hústűvel rögzítjük.
Kívül is besózzuk, fűszerezzük a húst.

Kiolajozott tepsibe tesszük, pohárka vizet öntünk alá és alufóliával lefedve 180 C fokon megsütjük.


Késheggyel ellenőrizzük, hogy puha-e a sült.


Melegen és hidegen is nagyon finom.


A húst szépen fel lehet szeletelni.


Szójaszósszal ízesített rizzsel tálaltam.



Finom, puha báránysültet kapunk.