- bárány borda
- gyömbér
- fokhagyma
- chili szósz
- bors
- kakukkfű
- só
- olaj
Elkészítés:
Szeretjük a bárányt, gyakran szerepel is az étlapon, mert sokféleképpen elkészíthető:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/rozmaringos-barany.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/01/barany-labszar.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/09/palocleves-baranybol-tarkonyosan.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/palocleves-baranybol.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/05/tuneziai-kuszkusz.html
Ezúttal dupla bordából készült a sült.
A húst a húsos oldalán a gerinc mellett kétoldalt bevágjuk és oldalra kinyitjuk.
Ide tesszük be a fűszereket.
Friss gyömbért és fokhagymát vágunk szeletekre és a vágatba helyezzük.
Chili szósszal meglocsoljuk és sóval, borssal, kakukkfűvel alaposan megfűszerezzük.
Visszaigazítjuk a húst a csontra.
Hurkapálcával vagy hústűvel rögzítjük.
Kívül is besózzuk, fűszerezzük a húst.
Kiolajozott tepsibe tesszük, pohárka vizet öntünk alá és alufóliával lefedve 180 C fokon megsütjük.
Késheggyel ellenőrizzük, hogy puha-e a sült.
Melegen és hidegen is nagyon finom.
A húst szépen fel lehet szeletelni.
Szójaszósszal ízesített rizzsel tálaltam.
Finom, puha báránysültet kapunk.