- gomba
- hosszú metélt
- olaj
- paradicsom
- zöldpaprika
- só
- bors
- 5 dkg vaj
- 5 ek.liszt
- szerecsendió
- 5 dl tej
Elkészítés:
Nálunk mindenki szereti a tésztát, pláne, ha valamilyen zöldséggel hússal, mártással vagy sajttal bolondítjuk meg és a sütőben jó ropogósra sütjük...
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/sonkas-sajtos-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/sonkas-sajtos-sult-teszta-ii.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/spargas-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/05/gombas-tojasos-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/padlizsanos-husos-rakott-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/gombas-halas-garnelas-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html
Most egy kis hosszú metéltet kevertem klasszikus sonka, gomba nyerő párossá, amit besamel mártással koronáztam meg.
Egy kanálka olajon megpirítjuk a szeletekre vágott gombát.
Zöldpaprikát és paradicsomot is teszünk bele.
Megsózzuk, megborsozzuk.
Al dentére kifőzzük a metélt tésztát.
Kevés olajjal és sóval elkeverjük.
Elkészítjük a besamel mártást.
Vajat olvasztunk, beletesszük a lisztet.
Törött borsot adunk hozzá és szerecsendiót reszelünk bele.
Ha felhabzott tejjel hígítjuk.
Kavargatva, kis lángon sűrűre főzzük.
A sajtot kis kockákra vágjuk.
Beletesszük a mártásba.
1 percig kavarjuk, ezalatt a sajt feloldódik.
Tepsibe lerakjuk a tészta felét.
Rátesszük a gombás ragut.
Most jön a sajtmártás.
Ilyen jó nyúlósnak kell lennie.
Rákenjük a mártás a gombára.
Befedjük a maradék tésztával és 180 C fokon a sütőben szép pirosra sütjük.
A belseje lágyan folyik, a teteje pedig finom ropogós lesz.
Sok friss salátával tálaljuk.